2021-05-13 08:26:28• hírek • Szatmár.ro

“Extra” bundás kenyér a rászorulóknak

Az éjszaka folyamán 236 személy számára készítettek reggeli gyanánt “bundázott” szendvicset a Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Az önkéntes csapat elkötelezett a rászorulók támogatása iránt. Amellett, hogy fontosnak tartják a nélkülözők segítését, tevékenységeikkel az odafigyelésre, a felelősségvállalásra és egymás támogatásának fontosságára szeretnék felhívni a figyelmet.

Szerda este 17 önkéntes gyűlt össze a szervezet székházában, akik fontos feladatot végeztek és ugyanakkor jól is érezték magukat a tevékenység alatt. Mindannyian dolgoznak, vagy iskolába járnak mégis szívesen áldoztak időt a reggeli elkészítésére.

Johanna (15 éves) is hajnalig a konyhában szorgoskodott és elmondása szerint egyáltalán nem bánta meg. „Nagyon jól éreztem magam, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer bundáskenyér készítés közben fogok ennyit nevetni a többiekkel. Tényleg lehet egyszerre segíteni is és jól is érezni magad!” – fogalmazott.

A szervezet fiókvezetője, Hegedüs Gergő a tevekénység kapcsán elmondta, hogy örül annak, hogy az önkéntesek szülei partnerek és segítőkészek. „Hálásak vagyunk a szülőknek azért, hogy szívesen engedik hozzánk a fiatalokat és támogatják őket ebben az egész történetben. A tegnapi akciónk sem nevezhető hagyományosnak, örülök neki, hogy a szülők is nyitottak az ötleteinkre.” – hangsúlyozta. Ugyanakkor kiemelte, hogy milyen fontos, hogy az önkéntesek bár különböző korosztályúak, hatékonyan tudnak együtt dolgozni, nagyon fontos ez a szervezet számára: ha a cél közös, a hangulat jó, akkor a kor egyáltalán nem szab gátat a sikeres együttműködésnek.









Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: